31 Mart 2018 Cumartesi

POWTOON NEDİR?


Powtoon konuşma balonları, şekiller, resimler, karakterler ve daha aklınıza gelebilecek bir çok materyal kullanarak animasyon, sunum vb. oluşturmanıza imkan sağlayan bir araçtır. Powtoon çevrimiçi kullanıma olanak veren bir araçtır. Powtoon’u kullanabilmek için üye olmanız ve üye girişinden giriş yapmanız gerekmektedir. Oluşturduğunuz animasyonları ücretsiz sürümde YouTube ve diğer video paylaşım sitelerinde paylaşabilirsiniz.

POWTOON İLE ANİMASYON NASIL YAPILIR?

Üye girişinden giriş yaptıktan sonra karşınıza böyle bir sayfa çıkacaktır. Yeni bir animasyon oluşturmaya başlamak için “Blank Powton” seçeneğine tıklıyoruz.

Daha sonra karşınıza böyle bir ekran çıkacaktır. Burada önerilen herhangi bir şablonu seçerek animasyonunuzu yapmaya başlayabilirsiniz. Eğer hazır şablon kullanmak istemiyorsanız sağ üst köşedeki çarpıya tıklayıp boş bir tasarıma geçebilirsiniz.

Boş bir tasarım açtıktan sonra animasyonunuzu tasarlamaya başlayabilirsiniz. Sağ taraftaki araçlar panelinden animasyonunuza arka plan ekleyebilirsiniz. Burada kategorilere ayrılmış hazır arka planlardan ekleyebilirsiniz. Hazır arka planlardan kullanmak istemezseniz “upload your background” seçeneği ile bilgisayarınızda bulunan bir resmi arka olan olarak ayarlayabilirsiniz. “Pick a background color” seçeneği ile de arka planınıza bir renk verebilirsiniz. Arka planın sol üst köşesinde bulunan ayarlar simgesine tıklayarak arka planınızın renk, opaklık, animasyon geçişi vb. özelliklerini ayarlayabilirsiniz.

Sağ taraftaki araçlar panelinden animasyonunuza karakter ekleyebilirsiniz. Karakterin boyutunu istediğiniz büyüklükte ayarlayabilirsiniz. Karakterin sol üst köşesinde bulunan ayarlar simgesine tıklayarak karakterinizin yön, opaklık, giriş çıkış efekti, ekranda duracağı süre vb. özelliklerini ayarlayabilirsiniz.

Sağ taraftaki araçlar panelinden animasyonunuza metin ekleyebilirsiniz. Buradaki hazır metin şablonlarından kullanabilir yad a normal metin de ekleyebilirsiniz. Yazının boyutunu istediğiniz büyüklükte ayarlayabilirsiniz. Yazının sol üst köşesinde bulunan ayarlar simgesine tıklayarak yön, opaklık, giriş çıkış efekti, ekranda duracağı süre vb. özelliklerini ayarlayabilirsiniz.

Sağ taraftaki araçlar panelinden animasyonunuza nesne ekleyebilirsiniz. Nesnenin boyutunu istediğiniz büyüklükte ayarlayabilir ve nesnenin sol üst köşesinde bulunan ayarlar simgesine tıklayarak yön, opaklık, giriş çıkış efekti, ekranda duracağı süre vb. özelliklerini ayarlayabilirsiniz.

Sağ taraftaki araçlar panelinden animasyonunuza ses eklemesi yapabilirsiniz. Burada hazir müziklerden kullanabilir, ses kaydı yapabilir veya bilgisayarınızda bulunan bir sesi ekleyebilirsiniz. Aynı anda hem fon müziği hem de ses kaydı ekleyebilirsiniz.

Burada bulunan zaman çizelgesi kısmından her bir slaytın kaç saniye olacağını karakterin, yazının ve nesnenin kaçıncı saniyede slayta geleceğini belirliyoruz.

"Add Side" seçeneği ile de animasyonumuza yeni slaytlar ekleyebiliriz.
Oluşturduğunuz animasyonları ücretsiz sürümde YouTube ve diğer video paylaşım sitelerinde paylaşabilirsiniz.

Aşağıda Powtoon ile yapılmış örnek bir animasyon yer almaktadır.



KAYNAKÇA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder